Обробка металу різанням – це особлива справа

 

 «Людина, як скульптор, може зі шматка

сплаву виготовити що завгодно – від

простого болта до складної фасонної деталі»

 

Верстатник широкого профілю – професія, необхідна у всіх галузях економіки, тому постійно зберігається високий рівень потреби у даних фахівцях.

Процес оволодіння цією професією потребує глибоких комплексних знань, поступового вивчення загальнотехнічних дисциплін із переходом до професійної підготовки, потім – виробничої діяльності, що формується у своєрідну систему: верстат – пристрій – інструмент – заготовка.

Цьогоріч, в рамках ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності, з 13 по 16 квітня 2021 року, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти з 17 регіонів України беруть участь у змаганнях на звання найкращого верстатника широкого профілю.

Вже 13 квітня відбувся теоретичний тур, а далі конкурсанти по підгрупах виконують завдання практичного туру – робота на токарному та фрезерному верстатах в режимі постійного відеозв’язку з журі.

Практичний тур передбачає виконання двох завдань рівня ІІІ кваліфікаційного розряду за професією «Верстатник широкого профілю» та складається з робіт на токарному верстаті марки 1М61 та фрезерному верстаті марки 6Р12, а саме: токарна обробка деталі «Корпус» та обробка деталі «Молоток» на фрезерному верстаті відповідно до креслення.

Для виконання конкурсних завдань всім учасникам змагань було надіслано опечатані посилки з практичним завданням (заготовки для обробки деталі «Молоток» та «Корпус»).

У режимі відеозв’язку оброблені та опломбовані деталі запаковуються в пакет та надсилаються журі для оцінювання. Чекаємо результатів Конкурсу.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×