Учитель року – 2024: у МОН нагородили переможців і лауреатів конкурсу

У нелегкий час для нашої держави збереження і розвиток інтелектуального потенціалу є запорукою підвищення соціально-економічного рівня України і наближення нашої перемоги. Успішних учнів, талановиту інтелектуально обдаровану молодь може виховати тільки успішний і вмотивований учитель, який має свободу творчості й розвивається професійно.

Серед ефективних засобів мотивування вчителів до професійного розвитку чільне місце посідає всеукраїнський конкурс «Учитель року», на якому вчителі демонструють свій потенціал та педагогічні здібності, професійну компетентність, методичну майстерність, навички використання сучасних педагогічних технологій, мобільність мислення, творчість і новаторство, а також мають можливість осмислити по-новому свою діяльність, отримати її професійну експертизу.

Заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків 24 жовтня цього року зустрівся з переможцями і лауреатами всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024», поспілкувався з ними щодо підвищення якості освіти та змін в загальній середній освіті.

«Учителі віддають душу і знання, формують світогляд учнів і підтримують їх у розвитку талантів, допомагаючи кожному розкрити потенціал. Формуючи громадянську свідомість і моральні цінності в учнів, ви інвестуєте в майбутнє України. Саме від вас залежить, наскільки успішними будуть наші учні, як вони зможуть реалізувати себе в дорослому житті, якою буде наша держава. Підтримка вчителів є ключем до успіху системи освіти і розвитку суспільства загалом. Без вашої невтомної праці досягнення суспільства були б значно меншими», — зазначив Андрій Сташків.

Під час зустрічі переможці всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2024» отримали почесне звання «Заслужений вчитель України», а лауреати — почесні грамоти Кабінету Міністрів України.

Свій досвід учасники конкурсу «Учитель року — 2024» представляють у Всеукраїнській школі майстерності «Педагогічний стартап». Трансляція майстерок триває весь жовтень на ютуб-каналах «Учитель року» та «Видавнича корпорація Ранок».

Джерело – сайт Міністерства освіти і науки України.

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×