Засідання методоб‘єднання методистів коледжів міста Києва

 

Успішна реалізація завдань по реформуванню освітньої галузі значною мірою залежить від рівня професіоналізму та педагогічної майстерності викладача. Саме тому невід’ємною складовою організації освітнього процесу в коледжі є цілісна система методичної роботи, яка забезпечує умови для постійного вдосконалення фахової майстерності педагогічних працівників через упровадження в навчально-виховний процес сучасних освітніх технологій.

Днями на базі Київського державного коледжу туризму та готельного господарства за підтримки Інституту модернізації змісту освіти відбулось засідання міського методичного об’єднання методистів коледжів міста Києва.

Учасників заходу привітав заступник директора з навчально-методичної роботи коледжу Микола Яковенко. Він зазначив, що провідною постаттю в системі методичної роботи є, безумовно, методист, який організовує роботу з молодими викладачами, здійснює моніторинг якості підготовки майбутніх фахівців, вивчає методичний рівень викладання окремих дисциплін у коледжі, організовує для викладачів психолого-педагогічні семінари, конференції, тренінги, тощо.

 У першій частині заходу господарі навчального закладу поділились із колегами досвідом організації та проведення фахових конкурсів зі спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Харчові технології» у власних навчально-виробничих лабораторіях.

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» спеціалізації «Готельне обслуговування» змагались за право називатись найкращими за професією в багатьох номінаціях, серед яких найбільш цікавими були: підготовка та захист ессе «Як я розумію вислів «ген гостинності», вирішення нестандартних виробничих ситуацій під час обслуговування гостей у готелі, оформлення тематичного готельного номера в англійському, французькому, арабському стилях, демонстрація мистецтва складання рушників у техніці оригамі.

«День смачної спеціальності» святкували студенти відділення «Ресторанне господарство», підводили підсумки професійних конкурсів «Кращий кухар» та «Кращий офіціант». Присутні на святі мали змогу побачити тематичні столи ресторанів майбутнього.

Свою майстерність в обраній професії продемонстрували та залишили у присутніх незабутні враження призери Міжнародного конкурсу барменів-юніорів «Єврокап-2017». У цих заходах студенти показали високий рівень знань, зв’язок із сучасністю, креативність мислення та вміння працювати у команді.

    Участь студентів у професійних конкурсах інтенсивно стимулює пізнавальний процес, розвиває мотивацію щодо навчальної діяльності, мислення, уяву, фантазію, творчі здібності; розвиває загально-навчальні уміння та навички, створює умови для їх застосування у практичній діяльності; виховує самостійність, волю, здатність до співпраці, колективність, комунікативність, особисту позицію, надає можливість вдосконалити професійну підготовку, поглибити спеціальні теоретичні знання з навчальних дисциплін  та розширити свій кругозір.

Друга частина заходу була проведена у формі  круглого столу під назвою «Організація освітнього процесу у коледжах в умовах реформування освітньої галузі». Представник ІМЗО Людмила Котоловець означила основні проблеми, які постали перед коледжами після прийняття Закону України «Про освіту» і деяких нормативних актів Міністерства освіти і науки України щодо організації навчального процесу,  проведення державної підсумкової атестації студентів ІІ курсу у формі ЗНО, а також завдання методистів коледжів  у вирішенні цих проблем.


Опитування щодо веб-сайту
Якою інформацію на сайті, Ви найчастіше користуєтесь?
Ваш варіант
Якими розділами, на вашу думку, варто доповнити сайт Інституту?
Чи зручно Вам отримувати інформацію про діяльність інституту та оновлення нормативної бази через соціальні мережі?
Які фактори важливі для Вас у роботі веб-сайту?
Ваш варіант
4. Будь ласка, залиште Ваші коментарі, зауваження, пропозиції, спрямовані на поліпшення роботи веб-сайту.
×