Рік математики об’єднує

 

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про оголошення 2020-2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні». Кабінет Міністрів України має розробити та затвердити відповідний план заходів. У пріоритеті – забезпечення сучасного рівня викладання математичних дисциплін. Застосовуватимуться найбільш ефективні технології формування та розвитку математичної компетентності учнів. Вивчатимуться й упроваджуватимуться кращі вітчизняні та міжнародні практики, зокрема досвід держав, які демонструють високі показники з математичної компетентності за результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA.

Інститут модернізації змісту освіти зосередить увагу на математичних конкурсах, всеукраїнських та міжнародних олімпіадах, які будуть спрямовані на розв’язання математичних задач із пошуком нестандартних підходів. Кращі вчителі зможуть спробувати свої сили у всеукраїнському конкурсі «Учитель року», який у 2020-2021 навчальному році проходитиме зокрема в номінації «Математика».

До речі, проблеми доступу до якісної математичної освіти обговорили під час Всеукраїнської конференції для вчителів математики.

«Ми маємо чудові результати з міжнародних олімпіад, і в цьому – величезна заслуга наших вчителів. Але, на жаль, більшість дітей почали втрачати мотивацію до навчання… Ми можемо впровадити найбільш нагальні й потрібні нашим дітям та освітянам новації. А також закріпити думку про те, що математика потрібна всім, бо вона – про наше щоденне успішне і заможне життя в сучасному світі»,  – відзначила Ганна Новосад.

Детальніше – на сайті МОН (https://mon.gov.ua/ua/news/teper-vse-oficijno-2020-2021-navchalnij-rik-bude-rokom-matematiki-v-ukrayini-prezident-pidpisav-ukaz)

Опитування щодо веб-сайту

[fcb id=’1′ align=’left’][/fcb]

×